IKEA виплатить 46 мільйонів доларів батькам хлопчика, який помер внаслідок падіння комода

Шведський меблевий гігант «Ikea» погодився виплатити 46 мільйонів доларів родині хлопчика, який загинув через комод їхнього виробництва.

32-кілограмовий комод серії Malm впав на 2-річного Джозефа Дудека і задавив дитину. Інцидент стався 2017 року в Каліфорнії, — пише видання ВВС-Україна.

Роком раніше IKEA відкликала небезпечні комоди Malm. Загалом в США внаслідок інцидентів з меблями цієї серії загинули чотири дитини.

За словами юристів, це найбільша компенсація в історії США, пов’язана із загибеллю дітей.

«Жодне судове врегулювання не зможе змінити цієї трагічної події, але ми раді, що розгляд завершився. Заради спокою родини і всіх причетних», — йдеться в офіційній заяві IKEA.

Читать также:  У Польщі п'яний водій буса, який перевозив українців, на швидкості в'їхав у вантажівку

Батьки дитини, Джолін і Крейг Дудек, кажуть, що «спустошені» через втрату сина.

«Ми ніколи не думали, що комод висотою 76 см може перекинутися і задавити дворічну дитину, — сказали вони. — Лише пізніше дізналися, що комод не відповідав стандартам безпеки. Ми не хочемо, щоб таке сталося з іншою родиною».

Подружжя закликало всіх, у кого є відкликані комоди Ikea, повернути їх виробнику. Вони також пожертвують 1 млн доларів з отриманої компенсації на захист дітей від небезпечних продуктів.

2016 року Ikea відкликала мільйони комодів Malm у Північній Америці через проблеми безпеки. Це було найбільше повернення товару в історії компанії.

Читать также:  Волинянин посеред траси продавав «незаконну» рибу

Спочатку Ikea запропонувала безкоштовно надавати кріплення для цих комодів, але смерть третьої дитини спонукала до кардинальних дій.

У грудні того ж року компанія погодилася виплатити 50 мільйонів доларів родинам трьох малюків. Суд дозволив Ikea продавати у США лише ті комоди, що відповідають стандартам безпеки.

Комісія з безпеки споживчих товарів США розпочала інформаційну кампанію про ризики падіння ящиків комодів.

У 2017 році Ikea повторно відкликала небезпечні комоди Malm у США та Канаді, заявивши, що ці меблі «становлять серйозну небезпеку», якщо їх не прикріпити до стіни.