Їжа для вагітних: основні правила харчування від волинських медиків

Волинські медики розповіли, як варто харчуватись під час вагітності.

Про це інформує Ковельське МТМО на своїй сторінці у facebook.

Медики стверджують що харчові звички майбутньої мами варто оцінити на етапі планування вагітності, сформувати для себе свій «стиль здорового харчування»ю. Варто обирати якісні та свіжі продукти, добре термічно оброблене м’ясо, ретельно вимиті фрукти та овочі, домашні молочні продукти теж варто піддавати обробці, щоб в першу чергу уникнути харчовим отруєнням.

Не варто уникати «алергічних» продуктів (окрім тих, на які алергія у вагітної). Дослідження стверджують, що максимально широкий асортимент вагітної та годуючої мами навпаки попереджує алергії у малюка. Заборонений алкоголь та куріння у будь-якій кількості. І те і інше проникає через плаценту та чинить згубну дію на плід. Основним раціон – велика кількість фруктів та овочів, цільнозернових продуктів, нежирних молочних продуктів та різноманітних білків.

Читать также:  Россия пожертвовала 1 млн евро на восстановление Венеции после наводнения

Обов’язковим є додавання до раціону фолієвої кислоти у дозі 400 мкг ще при планування вагітності. Вживання надмірної кількості вітамінних добавок не рекомендується під час вагітності, оскільки може бути токсичним як для матері, так і для плода. Жінка із повноцінним раціоном не потребує полівітамінних комплексів.Важливим є адекватне вживання рідини, що складає приблизно 2,3 л/добу.

Залежно від вихідної маси тіла протягом вагітності жінка може набрати :

— Індекс маси тіла (ІМТ)