Скільки волинянам доведеться заплатити за незаконно зрубану ялинку

Волинські екологи разом з поліцейськими та лісовою охороною розпочали операцію «Новорічна ялинка». Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області попереджає.

Волинян вкотре інформують, що за незаконну порубку і пошкодження хвойних дерев, їх перевезення, зберігання, а також за порушення порядку реалізації новорічних ялинок наступає адміністративна відповідальність, а в окремих випадках – кримінальна.

Так, порушників чекає адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 510 до 1020 гривень — на громадян і від 2550 до 5100 гривень — на посадових осіб за незаконну порубку і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення.

Читать также:  Різдвяна історія: у Вінниці зібрали майже 140 тисяч гривень на нову скрипку для незрячого музиканта

Окрім штрафних санкцій, порушник має відшкодувати завдану шкоду, розмір якої за незаконне вирубування або пошкодження до ступеня припинення росту хвойних дерев в грудні – січні збільшений у 3 рази, а в населених пунктах – у 4 рази.

Кримінальна ж відповідальність настає, коли розмір шкоди перевищує 20 тисяч гривень або при здійсненні правопорушення у заповідниках, на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду та в інших особливо охоронюваних лісах.

Державна екологічна інспекція у Волинській області звертається до громадян із проханням, у разі виявлення фактів незаконних порубок новорічних красунь, або їх реалізації повідомляти на телефон «Гарячої лінії» за номером (0332) 72-33-96.

Читать также:  Туристы из Казани застряли на острове Хайнань из-за закрытия аэропорта