У місті на Волині відділення «швидкої» може залишитися без приміщення

У Ковелі швидка медична допомога може залишитися без приміщення. Мова йде за приміщення на вулиці Олени Пчілки, 2, що поряд з центральною районною лікарнею.

Адміністрація Ковельського МТМО в особі головного лікаря Олега Самчука вже вкотре офіційно нагадала в.о. директора КП «ВОЦЕМДМК» Володимиру Шмалю, що орендоване центром приміщення до кінця року необхідно звільнити, адже воно потребує капітального ремонту, — повідомляє «ПроКовель».

І запропонувала керівництву «швидкої» «до 30.12.2019 року знайти собі нове місце розташування з відповідними умовами». До слова, бригада Ковельського відділення ЕМД тут орендувала три гаражі і частину першого поверху двоповерхової споруди.

Читать также:  СМИ: в петербургской школе у персонала диагностировали туберкулез и гепатит

У місті на Волині відділення «швидкої» може залишитися без приміщення

У Ковелі, окрім цього пункту відділення, працює ще два, один з них — у приміщенні колишньої залізничної лікарні.

Нагадують, до 2013 року швидка допомога міста входила до медичних закладів охорони здоров’я і перебувала у комунальній власності. Проте близько шести років тому утворили «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», куди й перейшло Ковельське відділення. А цьогоріч він набув статусу комунального підприємства. Ним опікується Волинська обласна рада.

Наразі у Facebook триває активне обговорення цієї проблеми. Небайдужі містяни навіть пропонують можливі шляхи її вирішення, зокрема, вказують на ті приміщення, які вже тривалий час у Ковелі стоять пусткою, і де б міг розміститися пункт екстреної медичної допомоги.

Читать также:  Как осуществить монтаж холодильного оборудования

У місті на Волині відділення «швидкої» може залишитися без приміщення

«В місті лишиться 2 фельдшерські бригади на другому Ковелі І Сільмаші…Тож чекати швидку доведеться значно довше…Якщо взагалі дочекаємося…Невже проблема в приміщенні, якщо ціна питання — життя людей…», — резюмує на своїй сторінці у Facebook депутат міської ради Ігор Пініс.

У місті на Волині відділення «швидкої» може залишитися без приміщення