«Школа у смартфоні»: у селі на Волині дітей контролюють через девайси

У закладі загальної середньої освіти села Білин, уперше на Ковельщині, впровадили електронну систему «ОКо: школа у смартфоні».

Використання цієї електронної системи впровадили, аби зробити освітній процес більш сучасним та доступним, – пишуть на сайті Ковельської райдержадміністрації.

ОКо – це електронний ресурс, котрий нагромаджує інформацію із школи під час освітнього процесу та забезпечує зручний доступ до неї для учнів, батьків, вчителів та адміністрації школи. Простіше кажучи, це і електронний журнал успішності, і засіб комунікації щодо освітнього процесу між усіма його учасниками.

Система ОКо дозволяє побачити інформацію про успішність та відвідуваність учнів, розклад занять, задавати домашні завдання.

Читать также:  Директор драмтеатру у Луцьку отримав державну нагороду від Зеленського

Для зручності батьків, учнів та вчителів, окрім можливості роботи з системою через інтернет-сторінку, розробили і мобільний додаток.

Директор закладу загальної середньої освіти села Білин Людмила Мороз розповідає, що середовище системи побудовано максимально просто та зрозуміло, умовно кажучи, за принципом анкети, для того, щоб з нею було легко працювати навіть малодосвідченим користувачам сучасних гаджетів.

Вчителі отримують можливість оперативно, в кілька натискань, виставити оцінки, відзначити відвідуваність чи задати домашнє завдання. Потурбувались про дотримання вимог конфіденційності, тому учні бачать інформацію лише про себе, а батьки лише про своїх дітей.

Аби дати можливість ефективно оцінювати успішність учня, ОКо аналізує виставлені вчителями оцінки та візуалізує ці дані у формі середніх балів по кожному предмету, а також тенденції до покращення чи погіршення середнього балу.

Читать также:  Прокуратура нашла у «Челныводоканала» работающее оборудование с истекшим сроком эксплуатации

Відповідно до сучасних освітніх вимог, системою подається порівняльна інформація середнього балу учня та зведеного середнього балу класу.

Уся інформація введена в систему накопичується, тому батьки, учні та вчителі можуть будь-коли переглянути дані, внесені до системи від моменту впровадження її у школі.

«Система ОКо робить освітній процес у школі зручним та відкритим, і дозволяє батькам, вчителям та учням оперативно реагувати на труднощі чи успіхи під час навчання», – наголошує Людмила Мороз.